Bing е най-бързо растящата търсачка в интернет

Bing логоСпоред данни на Nielsen от тази седмица, търсачката Bing на Microsoft е най-бързо растящата сред своите конкуренти в топ 10. През юли Bing заемаше едва 9.4% от пазара на търсене, но новите данни на Nielsen потвърждават продължаващия ръст на търсачката, достигайки 10.7% дял от пазара през Август. Както изглежда, търсачката се е отправила застрашително към второто място в класацията, заемано в момента от Yahoo! Search.

Bing граф

Както може да забележите от графиката по-горе, ръстът на Bing за последния един месец е с впечатляващите 22%, докато  търсачката на Yahoo! бележи спад от над 4%.

Големият ръст може да бъде отдаден на огромната маркетингова кампания, но също така и на някои иновации на Microsoft. Наскоро стартираното визуално търсене определено е хит при търсене в определени категории като пътуване или пазаруване, като според някои експерти то до голяма степен ще промени правилата на търсене в интернет. Представяне на визуалното търсене може да видите в презентацията на Юсуф Мехди от Microsoft във видеото по-долу.

Етикети: , , ,

Сподели SEO Lex

септември 17th, 2009

Добави коментар