Първи стъпки в Meme Yahoo!

Миналата седмица от Yahoo! официално стартираха своя нов проект, микроблог-платформата Meme. С нея от Yahoo! ще се опитат да се конкурират с набиращия все по-голяма популярност Twitter. За да се регистрирате е необходимо да имате покана, която може да получите директно от Yahoo! или от ваш приятел, който вече ползва услугата. На този принцип впрочем стартира някога и Google Mail.

Какво повече предлага обаче Meme от конкурента си Twitter? От Yahoo! взаимстват някои доста ползвани функционалности във Facebook и по този начин се опитват да обогатят ядрото на микроблог-платформата – кратките текстови съобщения от 140 символа. Новите допълнения са споделяне на снимки, видео и музика.

Meme

Като нова опция може да отбележим линка, който се намира под всяко едно съобщение в системата и може да бъде използван за по-лесното споделяне на новината в мрежата. Meme предлага и писането на коментари под съобщения на други потребители, което също се очертава като много добър ход от страна на Yahoo!.

коментар под съобщение в meme

От SEO гледна точка е трудно да се каже, че Meme е по-полезен инструмент от Twitter. Всички връзки добавяни в системата са с атрибут nofollow, а като се има предвид и все още малкия брой регистрирани потребители, Twitter засега остава много по-силен маркетингов инструмент за всеки един бизнес. Дали обаче очертаващото се сливане на Yahoo! и Microsoft няма да засили позициите на новата услуга, остава да разберем в следващите няколко месеца.

Етикети: , , , ,

Сподели SEO Lex

септември 19th, 2009

Добави коментар