5 SEO плъгина за Firefox

SEO плъгиниЗа браузъра Firefox са разработени десетки, а може би и стотици плъгини, които биха ви помогнали във вашата SEO дейност. Искам да ви представя 5 плъгина, които редовно използвам при анализа на всяка една страница. Разбира се ще се радвам, ако чрез своите коментари разширите този списък с други полезни плъгини за SEO.

SearchStatus

Този плъгин е може би най-използваният и популярен SEO плъгин за Firefox. След инсталацията, SearchStatus ви показва в долната част на браузъра Google PageRank, Alexa Rank и mozRank от SEOmoz Linkscape. Плъгинът освен това разполага със следните функции: анализ на гъстотата на дадена ключова дума, маркиране на ключови думи и nofollow връзки на страницата, показване на META данни, Whois за домейна, брой на всички изходящи линкове и много други.

официална страница

RankChecker

С плъгина RankChecker, разработен от SeoBook, вие можете лесно и бързо да проверите, дали вашата страница се намира в индекса на Google, Yahoo или Bing, както и с точност да определите позицията, която тя заема за определена ключова дума. Други екстри на плъгина са експортирането на резултатите в CSV файл и възможността за добавяне на delay, за да не ви блокират от гореспоменатите търсачки (за всички заявки се използва локалния ви интернет досъп, така че е препоръчително да зададете забавяне от минимум 3 секунди).

официална страница

Live HTTP Headers

Този плъгин ви показва, какъв отговор постъпва от клиентската заявка към сървъра в HTTP хедърите. Live HTTP Headers е особено полезен за проверка на пренасочвания (Redirect 301, 302).

официална страница

InFormEnter

Tова е много полезен плъгин при регистрацията на вашата страница в уеб директории. С InFormEnter предварително може да зададете полета като име на страницата, URL, описание, ключови думи и контакт данни, които при регистрацията може да попълните в съответното поле само с един клик върху иконката, стояща до полето.

официална страница

The SEO Toolbar

Няма как да пропусна може би най-мощния плъгин за SEO анализ на един сайт. The SEO Toolbar както и RankChecker е разработен от SeoBook и представлява съвкупност от над 100 критерия за успешната оптимизация на вашия сайт. За да разберете повече, може да посетите официалната страница, като ви препоръчвам да изгледате и следното видео на Аарон Уол:

Етикети: , , ,

Сподели SEO Lex

септември 16th, 2009

Добави коментар