Коментирайте без nofollow в SEO Lex

След като в сряда говорихме за спама в коментарите и дали той трябва да ни притеснява, от SEO Lex решихме да се вслушаме в съвета на Мат Кътс от Google и от днес стартираме инициативата коментирайте без nofollow в нашия блог. За целта инсталирахме плъгина Nofollow Free, който предлага доста опции и настройки, които могат да бъдат използвани в случай, че някой от коментиращите реши да злоупотреби.

Ако желаете да получите линк без атрибута nofollow е необходимо да сте оставили поне три коментара в SEO Lex. По този начин желаем да дадем предимство на по-дейните участници в блога и да стимулираме останалите да вземат участие в дискусиите.

So the stage is yours! 🙂

Етикети: , , ,

Сподели SEO Lex

октомври 10th, 2009

9 коментара to “Коментирайте без nofollow в SEO Lex”

 1. Калин каза:

  Само така, радвам се, че го виждам на все повече места – Една полза от Мат Кътс да има 😀

 2. И аз преди близо два месеца сторих тази работа 🙂
  http://svil4ok.info/without-nofollow-comments/

  Тогава доста блогове видях че са ме последвали и са махнали nofollow-а от коментарите. Други не поискаха, защото се опасяваха от спама.

 3. SeoLex каза:

  Еми не знам, при мен засега е ок, не ме спамят много. Но в момента има супер плъгини за контрол на тези неща, така че не виждам място за притеснение 🙂

 4. MacTeP каза:

  А така, аз яко подкрепям dofollow инициативата. Възнаграждаваш постояните коментиращи. Струва ми се логично, все пак трябва да има някаква граница между спама и останалите. Моят блог също е dofollow от 3 години насам 😛

 5. Няма никаква полза от nofollow, дори мисля че четох някъде, че от Google смятат, че прекалено много хора са започнали да го използват, в последствие на което се е обесмислил този атрибут и че ще въвеждат dofollow в много скоро време. Някой има ли списък с български блогове и страници, които предлагат без nofollow коментари?

 6. Анонимен каза:

  Дано не го приемете като спам, но ето два блога и от мен
  http://video.bgstuff.net
  http://novifilmireview.blogspot.com

 7. Христо каза:

  Коментиращите в блога все по-масово използват ключови думи вместо името си, като досега ги маркирах като анонимни, но явно ефектът е нулев. Оттук насетне подобни коментари просто няма да бъдат публикувани.

 8. А защо използват ключови думи вместо името си? За по- голяма тежест на линка ли? Тъпо е да виждаш климатици или бойлери да пишат в сайта ти. Иначе поздравления за блога. Много ми беше полезен и прекарах доста време четейки постовете… Продължавайте в същия дух- добавил съм Ви в любими.

 9. Христо каза:

  Мерси Филип, радвам се 🙂

Добави коментар