5 причини да си направите фирмен блог

фирмен блогИма ли фирмата ви нужда от блог? На този въпрос лесно може да се даде отговор. Поддръжката на блог може да не е скъпо удоволствие, но понякога то може да се превърне в доста трудно начинание. Компаниите или просто избягват да мислят по този въпрос, или не виждат истински позитиви от това да притежават блог. Ако говорим за втория случай, петте причини по-долу могат да помогнат за разсейване на мъглата и да са необходимия тласък за стартирането на фирмен блог.

1. Блогът спомага клиентите ви да са информирани

Блогът е чудесен начин да държите своите клиенти информирани. Всеки път когато имате подобрена версия или изцяло нов продукт, един пост в блога може да отговори на всичките „какво, защо, кога, къде и как“ въпроси. Едновременно с това освен да говорите за своя продукт имате възможност да разкажете и повече за неговото създаване и развитие, като това би помогнало на клиентите ви да разберат дейността на фирмата по-добре.

2. Блогът държи и служителите ви информирани

Ако ръководите голяма фирма, блогът би могъл да поддържа и вашите служители информирани. Чрез пост в блога могат да бъдат публикувани както вътрешно-фирмени новини, така и новини за конференции и събития, свързани пряко с вашата фирма. Ако желаете да информирате служителите си с по-конфиденциална информация, откриване на отделен вътрешно-фирмен блог също е опция.

3. Блогът подобрява вашия уеб трафик

Блог, интегриран във вашия корпоративен сайт, може само да подобри цялостния ви уеб трафик. Хората посещаващи фирмения блог са по-склонни да разгледат страницата с продукти или поне тази с информация за фирмата, което пък спомага за увеличаване на вашите продажби.

4. Блогът спомага за популяризиране на фирмата ви

Чрез блогване във вашия фирмен блог вие може да дадете реални решения и съвети на потенциалните ви клиенти. В дългосрочен план, ако статиите ви съдържат високо-ценено съдържание, те със сигурност ще подобрят реномето на вашата фирма.

5. Блогът е добро начало за ангажимент към социалните медии

Блогът е полезен инструмент да започнете една маркетингова кампания. Той ви дава възможността да комуникирате с останалия свят посредством социалните медии като Facebook и Тwitter.

Превод на статия от блога Penn Olson

Етикети: , , ,

Сподели SEO Lex

октомври 10th, 2009

Добави коментар