Safari 4 е най-модерният браузър

SafariТози път малко встрани от областта на SEO бих желал да засегна темата за браузърите и какви екстри предлагат техните най-нови версии. С помощта на сайта findmebyip.com, вие можете да видите какво поддържа браузърът, който използвате в момента. Използвайки джаваскрипт-библиотеката Modernizr, страницата засича поддръжката от браузъра ви на последните новости от страна на CSS и HTML5, като реално ви показва колко модерен е вашият браузър.

Modernizr засича поддръжката на: @font-face, Canvas, Canvas Text, HTML5 Audio, HTML5 Video, rgba(), hsla(), border-image, border-radius, box-shadow, Multiple backgrounds, opacity, CSS Animations, CSS Columns, CSS Gradients, CSS Reflections, CSS 2D Transforms, CSS 3D Transforms, CSS Transitions, Geolocation API.

Тестът който проведох беше с четирите най-популярни и използвани браузъри в момента. Ето и резултатите от него вземайки предвид изброените по-горе характеристики:

браузър-тест

В потвърждение на този тест се оказа и един по-интересен експеримент, проведен с един фейк акаунт във Фейсбук. Въпросният профил беше натрупал в рамките на последните 2 месеца 2159 покани за приятелство, плюс покани към повече от 800 страници или добавки. Тъй като страницата за одобрение съдържа всички тези покани накуп, задачата на един браузър не е съвсем елементарна. Интересно за мен, но не толкова изненадващо имайки предвид първия тест, единственият браузър който успя да обработи въпросната страница и изпълни поне едно одобрение на покана бе Safari. Всички останали браузъри или не изпълниха нито едно одобрение, или тотално отказаха да заредят пълната страница, което попречи да бъде извършена каквато и да е редакция.

В заключение желая да отбележа, че въпреки добрите ми впечатления от Safari, аз ще продължа да използвам Firefox най-вече заради голямото разнообразие от плъгини и инструменти за SEO анализ на една страница. В статията 5 SEO плъгина за Firefox може да откриете повече информация по темата.

Етикети: , , , ,

Сподели SEO Lex

октомври 12th, 2009

4 коментара to “Safari 4 е най-модерният браузър”

  1. MacTeP каза:

    Само дето Opera има по-нова версия от 9.6

  2. SeoLex каза:

    Да, сега инсталирах Opera 10.00, дава ми 5 от 20, че поддържа. Има напредък. 🙂

  3. димо каза:

    добро ревю, Safari е много як браузър, само че Модзилата с тия плъгини няма равен.

  4. Opera изглежда много добре и бързо отваря страниците, явно има някакъв мотор за каширане и преразпределение на лоуда, забелязал съм че колкото и тежка да е страницата, винаги се отваря бързо, а зареждането на всички елементи от нея става в последствие. Firefox е добър, но много товари машината особено ако имаме 5 плъгина и 10тина страници отворени.

Добави коментар