SEO при малки и големи фирми

В SEO практиката ни често се случва да имаме проекти от съвсем различен тип, между които такива на големи и малки фирми, при които има съществени разлики в подхода на тези фирми към SEO изпълнителя. При описанието на тези разлики бих желал да се концентрирам върху техните положителни страни.

Добрите страни на SEO помощта при големите фирми

    1. Големите фирми имат по-голямо количество търпение и ресурси. При тях SEO дейността не е от днес за утре.
    2. Големите фирми имат по-добър SEO базис. Елементарни въпроси породени от нетърпение и незнание са по-малко и SEO специалистът може да се концентрира върху по-интересни и вълнуващи теми.
    3. Големите фирми имат определено постоянство в алокацията на ресурси, тоест когато SEO специалистът етаблира някакви правила и процеси на дейността си, те няма да бъдат повлияни от краткотрайни изменения в свързани с това дейности на фирмата.

     Добрите страни на SEO дейността при малките фирми

        1. Малките фирми често имат по-добро отношение към по-големи и радикални промени в дизайна на техния сайт. Това е в много случаи позитивно за оптимизатора, тъй като оформянето на SEO стратегия върху „бял лист“ води често до повече и по-добри идеи.
        2. Малките фирми са готови да изслушат всякакви крайни мерки, заложени в плана на един SEO оптимизатор. Подобни мерки могат да бъдат по-рисковани, но затова и по-доходоносни. Това поведение е лесно обяснимо – по-големите фирми имат повече какво да загубят и този риск при тях не си заслужава.
        3. И един малко по-субективен факт: малките фирми са по изобретателни и находчиви, което прави и SEO дейността по-вълнуваща.

         Етикети: , , , ,

         Сподели SEO Lex

         октомври 26th, 2009

         5 коментара to “SEO при малки и големи фирми”

         1. Полезен материал. Каквото и да си говорим, обаче, аз предпочитам да работя с големи фирми. Работата е по-отговорна, но в повечето случаи се свежда просто като консултация. Много по-малко ме занимават, в сравнение с малките фирми. А колкото по-малко ме занимава един клиент, толкова повече работа му върша – закон.

         2. Христо каза:

          И аз споделям това мнение, само че за съжаление не винаги може да си избираме клиентите. 😉 Както и по-горе съм писал малките фирми също си имат предимствата, там борбата е по-ожесточена заради по-ниския бюджет, което те кара да си по-креативен.

         3. MacTeP каза:

          Големите фирми като цяло са по-цивилизовани и се работи по-лесно с тях. Малките фирми за жалост в 95% от случаите са издребнели тарикатчета и с тях не може да се работи нормално 🙁

         4. климатици каза:

          Е, всеки предпочита да работи с голям клиент, и дай боже всекиму.

         5. Големината на фирмата не е важна, а отношението и информираността на маркетинг мениджъра/управителя на фирмата.

         Добави коментар