SEO в интернационален план

seo посетителиПочти всеки сериозен SEO специалист се е сблъсквал в кариерата си с оптимизация на сайт, целяща привличане на посетители извън територията на неговата държава. В тази статия ще се опитам да обобщя дискусията по темата „SEO & International Issues“ от SMX, в която се отличават няколко аспекта как да привлечем именно такива посетители на сайта си чрез SEO.

Превод на съдържанието
Първото което трябва да направите е да преведете съдържанието на вашия сайт. Трябва да проучите аудиторията която целите и добре да подберете ключовите думи, които са най-използвани от потребителите в дадена държава. Но внимавайте и при стартиране на бизнес в страна с близък език до вашия. Все пак целта е създаването на различно съдържание, в противен случай търсачките може да го възприемат като дублирано и с това да пострада ранкинга на сайта ви.

Използване на локални домейни
Един .com домейн би бил добро решение за създаване на голям интернационален проект с по-лесна инфраструктура, но е препоръчително да използвате домейни с локално tld. С един такъв домейн би било по-лесно да повишите нивото на конверсия, да се сдобиете с обратни връзки, а с това и да се ранкнете по-добре в търсачките. Ако все пак се спрете на .com решението, добре е името на домейна да е локализирано, тоест то да съдържа името на региона/областта/държавата, както и ключовата дума.

Таргетиране
Не избирайте нови страни базирайки се само на данни от брояча, който използвате. Посетителите могат да търссят на английски, но всъщност преобладаващата част от тях да са датчани. Анализирайте добре потенциалния обем на търсене и нивата на конверсия. Не забравяйте и факта, че в някои страни има изявени локални търсачки като Yandex в Русия и Baidu в Китай, така че преценете добре кои точно са най-важните за вас.

Хостинг
Разположението на сървъра играе важна роля в представянето на вашия сайт в търсачките. Хостване на сайта ви в същата държава би била най-добрата опция, като това дава на търсачките информация къде се намира вашия бизнес и в кои резултати бихте желал той да бъде локализиран.

Етикети: , , , , , ,

Сподели SEO Lex

октомври 23rd, 2009

Добави коментар