Yahoo! Search преустанови използването на тага Meta Keywords

Meta KeywordsПреди седмица станахме свидетели на официалното съобщение от страна на Google, че търсачката не взима в предвид тага с ключови думи в своя алгоритъм. Днес в сесията „Ask the search engines“ на SMX East от Yahoo! обявиха също, че тяхната търсачка не използва въпросния таг. Според повечето специалисти това изявление официално известява „кончината“ на тага Meta Keywords, както и дава отговор на редица клиенти които считаха, че ключовите думи в този таг играят някаква SEO роля.

В същатата сесия бяха направени и други интересни изявления. От Google например обявиха, че изпращане на код 503 вместо 404 е по-добрият вариант, в случай че падне сървърът където се намира вашият сайт. Също така може да улесните индексирането като изпращате на Google код 304 в случай, че страницата не е променена. По този начин Google отправя фокуса си към променени или нови страници.

Етикети: , ,

Сподели SEO Lex

октомври 7th, 2009

3 коментара to “Yahoo! Search преустанови използването на тага Meta Keywords”

  1. MacTeP каза:

    Те от години не го използват… като цяло, целия таг е ужастно глупав и ненужен.

  2. Калин каза:

    И не само, че е ненужен и безполезен, ами може и да навреди на оптимизацията 🙂 Аз абсолютно никъде не го ползвам.

  3. SeoLex каза:

    Напълно съгласен. Фактът, че с него наготово предоставяш на конкурентите си ключовите думи които целиш, си е достатъчен аргумент да не го използваш 🙂

Добави коментар