Facebook диша във врата на Yahoo!

След последните данни за стабилния растеж на Facebook и предимството и пред Twitter, все по-актуален става въпросът, къде се намира социалната мрежа в компанията на други два гиганта: Google и Yahoo! – неоспоримите номер 1 и 2 в света на интернет. Според данни от последния месец Facebook сериозно диша във врата на Yahoo!. Дали социалната мрежа скоро ще заеме престижното второ място? Съдейки от графиката по-долу, въпрос на време е това да се случи.

facebook yahoo

В момента Facebook и Yahoo! ги делят само 6 млн. уникални посещения. Ако спадът при Yahoo! продължи, докато Facebook запази растежа си от последните месеци, смяната на местата е неизбежна. Много вероятно е скоро да бъдем свидетели на момента, в който Facebook ще изпревари и двете търсачки, и ще затвърди мнението, че социалните мрежи са доминиращите в днешно време.

Интересна е и графиката, която сравнява най-големите социални мрежи в момента. От нея ясно се вижда, как в рамките на една година Facebook тотално измести MySpace от първото място и в момента е 4 пъти по-голяма от нея вземайки предвид уникалните посещения.

facebook myspace

Етикети: , , ,

Сподели SEO Lex

ноември 16th, 2009

6 коментара to “Facebook диша във врата на Yahoo!”

 1. MacTeP каза:

  Определено facebook става голяма сила. Доста идеи ще се мислят за там. Интересни графики, определено не ги бях виждал.

 2. вицове каза:

  Мда, наистина впечатляваща статистика. Колкото до фейсбук, безспорно се движи стремглаво напред.

 3. Определено Facebook, бележи голям скок, но съм склонен да смятам, че това ще е до време. Спомняте ли си когато myspace беше хит? Е сами виждате как пада надолу… което ме кара да мисля, че не се знае кога някой от ранг-а на Google, ще се намеси в тази ниша.

 4. Христо каза:

  Последните промени, които предприеха от Фейсбук най-вече с Like опцията ме навеждат на мисълта, че така лесно няма да изгубят превъзходството си.

 5. Георги каза:

  фейсбук рано или късно ще помръкне, както се получи с myspace.com

  На колко от Вас му е безинтересн Facebook, ако не го ползвате за популяризация на сайтове

 6. Иван каза:

  И аз мисля като Георги, едно време така беше и с myspace.com

Добави коментар