Facebook расте, Twitter в застой

Отново сме на тема социални мрежи и както в повечето случаи когато засягаме темата, става дума за Facebook и Twitter. Според статистика на Compete, през последния месец октомври уникалните посетители във Facebook са се увеличили с 4 милиона, докато при Twitter растежът е едва 0.5 млн. Вероятно стратегията на Twitter за завземане на пазарите в Индия и Япония все още не оказва ефект…

Facebook

Facebook посетители

Само преди три месеца броят регистрирани потребители във Facebook наброява 78.9 млн. в САЩ и около 4 млн. в Китай и Индия. Днес социалната мрежа може да се похвали с около 96.8 млн. потребителя в САЩ и 5 млн. в Китай и Индия. Това е увеличение съответно със 17.9 млн. (22%) и 1 млн. (25%) потребители на азиатския пазар. Невероятно, но факт.

Twitter

Twitter посетители

Нещата при Twitter последния месец не изглеждат много добре. Прогнозите бяха, че до края на 2009 г. Twitter ще бъде ползван от около 19 млн. потребителя в САЩ, което досега не се очертава да се случи. Дори обаче прогнозите да се окажат верни, Twitter все още е доста далеч като брой регистрирани потребители от Facebook.

Етикети: , , , ,

Сподели SEO Lex

ноември 13th, 2009

3 коментара to “Facebook расте, Twitter в застой”

  1. ioio55 каза:

    Facebook е доста по-забавно направена мрежа с всички тези безброй приложения… нищо чудно, че изпреварва Twitter.

  2. Анонимен каза:

    Като че ли Twitter се ползва повече в Щатите.

  3. Да така е. Туитър се ползва основно в Щатите и колкото и да се опитват да го наложат глобално- е няма да стане. Facebook се разрастна доста от нейното създаване и предлага инструменти и приложения за всеки. Ще стане като форматът DVD HD, който американците се опитаха неуспешно да наложат, но в крайна сметка победи неговият конкурент- Blue Ray Disk. Стига са се опитвали да ни налагат неща, които не се харесват на стария континент.

Добави коментар