Търсене в реално време с Google

Заедно с представянето на новата си услуга за визуално търсене „Google Goggles“ на „Google Search Event 2009“, от интернет гиганта представиха имплементация на листване на резултати в реално време в търсачката си. Завбъдеще от Google ще показват динамично резултати от съобщения, публикувани в социалните мрежи (Twitter, Facebook, MySpace и др.) в последните часове и минути. Представянето на резултатите ще се осъществява  в специален прозорец и ще се появява само за определени запитвания.

Ако желаете да тествате търсенето в реално време, преди минути Мат Кътс публикува интернет адреса, където може да го направите:

http://www.google.com/webhp?hl=en&esrch=RTSearch

Заедно с промяната която ще настъпи в начина на търсене и представяне на информацията в интернет, редица промени ще претърпи като цяло и SEO като дейност. Колко бързо и до каква степен ще се развие този динамичен процес ни предстои да разберем.

Етикети: , , ,

Сподели SEO Lex

декември 7th, 2009

3 коментара to “Търсене в реално време с Google”

  1. MacTeP каза:

    Google започват да се прекаляват вече… вече първа позиция в SERP започва да не значи нищо…

  2. Христо каза:

    Промените са хубаво нещо, но напоследък станаха прекалено много. А и през цялото време се декларира, че не искат потребителите да останат на техния сайт (вчера Маткътсчо пак писа по темата), аз такава тенденция не забелязвам обаче.

  3. Това, както и всички тези глупости (карти и прочие), които се лепкат в началото на SERP-а е напълно излишно. Ако ми трябва търсене в реално време, ще си го избера от таба. Ако търся картинки, ще си избера да търси в картинки от таба. Ако си търся заведение наблизо, ще вляза направо в LBS центъра. За какво трябва да ми натрапват неща, които не търся??? … за да си направят реклама на новите услуги 😉

Добави коментар