Facebook настигна Yahoo!, наред е Google

Растежът на Facebook в последната една година е неоспорим и без застой. Всеки месец социалната мрежа Facebook нараства поне с няколко процента, а в абсолютни стойности това значи от 2 до 4 млн. уникални посетителя.

През този месец графиката от Compete сравняваща трите най-големи сайта в интернет пространството изглежда все по-заплашителна за Yahoo!. В графичен аспект се вижда как Facebook (132.1 млн.) е на път да изпревари Yahoo! (133.4 млн.) и да заеме втора позиция в класирането.

Ръстът на Facebook е неоспорим, докато Google и Yahoo! не показват никакви признаци на подобрение. Любопитно е дали Google ще запази своята първа позиция до края на годината и какви мерки ще предприемат от двата интернет гиганта, за да запазят позициите си.

Етикети: , , , ,

Сподели SEO Lex

януари 11th, 2010

12 коментара to “Facebook настигна Yahoo!, наред е Google”

 1. MacTeP каза:

  Определено растежа на Facebook не е за подценяване и трябва да се има в предвид при съвременните реклами кампании. Но и разрежа от ~5% (годишна база) на Google не трябва да се подценява, това са си сериозни цифри. Много по-интересно за мен обаче е какво ще стане на пазара с търсенето и дали Microsoft най-сетне ще дръпнат напред с Bing.

 2. Гугъл ако продължават да си пълнят резултатите с глупости, ненужни на никого, нищо чудно един ден да изчезнат като altavista. Те не мислят за следващата си стъпка а просто добавят някакви екстри, без да ги интересува дали те са полезни или не.

 3. Интересна ще е борбата, ще видим какво ще стане накрая.

 4. Христо каза:

  Според мен с Bing нищо сериозно няма да се случи. В началото с голямата реклама имаше надежда за конкуренция на Google, но нещата сякаш изостанаха при тях. Аз от време на време тествам да видя имат ли подобрение в резултатите и релевантността им, но засега не забелязвам значителна промяна към добро.

 5. Добри каза:

  Хмм, хайде сега малко по-реалистично. Опитайте да не ползвате Google една седмица, после опитайте да не ползвате Facebook една седмица и да видим как това ще се отрази на ежедневието Ви.

  Кафето може да е предпочитан начин за започване на деня за много хора, но водата е това без което човек не може (дори да си направи и кафе). Така че … 🙂

 6. Христо каза:

  Вземи най-после се регистрирай в тоя Фейсбук, пък после ще видим кой без какво не може. 🙂
  И нещо интересно което чух преди малко: в последната 1 година броят на българите във Facebook е нараснал 10 пъти, вече надвишава 1млн.

 7. Добри каза:

  хехе, първата дозе е безплатна, нали? 🙂 Мерси за зарибявката Ицо, ама няма да го бъде. Със сигурност Фейсбук отгърна нова страница в развитието на Интернет, но никак не ми харесва това което чета на тази страница 🙂

  Преди фейсбук, Интернет беше информационната медия на активните, а Фейсбук я превръща в поредната облъчваща медия, където информацията ти се натрапва. Но аз съм оптимист и смятам че принципът „всяко чудо за три дни“ съвсем скоро ще проработи и за Фейсбук и тази проказа ще си намери своя лек. 🙂

 8. Половин година по-късно вече сме в очакване на Google Me 🙂

 9. T.Gospodinov каза:

  След 2-3 години twitter ще се възроди, поне за България! В момента платформата изгрява за българите (с бая закъснение,естествено)!

 10. Yanislav Iliev каза:

  Днес Facebook наистина е лидер, интересно да видим какво ще се случи с Google+. А относно Twitter, мисля че в България тепърва ще започне да се налага.

 11. Анонимен каза:

  T.Gospodinov честно казано не вярвам това да стане. Аз имам twitter акаунт, но честно казано почти не го ползвам защото трябва да си бъда там сам.
  Всичко живо е в facebook за добро или зло…

 12. зори каза:

  Абсолютно! Всички са във FB! От една страна е добре, защото откриваш стари познайници, с които няма по какъв друг начин да ги намериш или да се свържеш с тях. Но от друга – хората се вманиачават в процеса, а други го обръщат на нецензурирана версия.

Добави коментар