Данните от Analytics не влияят на ранкинга?!?

Доста хора си задават въпроса играят ли някаква роля данните от Google Analytics при определяне на подредбата в SERP. Вчера в YouTube канала на Webmaster Central бе публикувано видео, в което Мат Кътс отговаря точно на този въпрос:

Сбито казано: Мат кратко и ясно отговаря, че данните от Google Analytics акаунтите не се използват от уебспам тима на Google, тоест те не повлияват ранкинга на един домейн или страница.

Хайде сега да си представим за момент, че ние притежаваме една търсачка подобна на Google и разполагаме с цялата налична информация за поведението на интернет потребителите, до която Google се добира посредством своята услуга Analytics. Дали наистина не бихме ползвали тези данни, за да подобрим качеството на извежданите резултати? Случаят доста ми напомня на този за Pagerank sculpting-а, когато месеци наред от Google манипулираха уебмастърската общност с ефекта от nofollow.

Етикети: , , , ,

Сподели SEO Lex

февруари 4th, 2010

4 коментара to “Данните от Analytics не влияят на ранкинга?!?”

  1. Изобщо не ми се връзва. Ако си имах търсачка щях да използвам аналитикс данните с цялата им мощ. За пореден път си говорят, ей така, за спортта…

  2. MacTeP каза:

    И на мен ми е странно. Защото хем говореха, че видиш ли ще взимат под влияние баунс рейта и други. Имам аз някакви такива спомени. На тяхно място аз лично бих използвал данните, като гледам и вашите коментари, май не съм единствения.

  3. Георги каза:

    е то тогава ако нямам Аналитикс как, те няма да разполагат с подобни данни, тогава какво ще е класирането на подобен сайт ?

  4. Христо каза:

    Те просто могат да имат някаква тежест при определяне на класирането, не е казано, че според тях го определеят. Разбира се всичко това са предположения. 😉

Добави коментар