Google представи Google Buzz

Google представи новата си Gmail-услуга наречена Buzz. В Google Buzz става дума за интегриран Friendfeed в Gmail с няколко допълнителни функционалности:

If you think about it, there’s always been a big social network underlying Gmail. Buzz brings this network to the surface by automatically setting you up to follow the people you email and chat with the most.

Освен ъпдейти на статуса си, потребителите могат да споделят снимки и видео с приятели. Друга екстра е интегрирането на Feeds от Picasa, Twitter и Flickr. Като услуга Google Buzz доста ми напомня на Yahoo! Meme, което така и не успя да се наложи над Twitter.

Google Buzz

Ето и официалното видео за Google Buzz:

Активацията на услугата ще стане постепенно, така че не се учудвайте ако все още не виждате Buzz линк в пощата си.

Етикети: , , , ,

Сподели SEO Lex

февруари 10th, 2010

3 коментара to “Google представи Google Buzz”

  1. Петър каза:

    поредната социалка, хората няма да тръгнат да ползват същото, което им предлага Фейсбук вече, след като всеки трети има регистрация там.

  2. Peter каза:

    Немога да се съглася напълно с теб. Идеята на Бъзз не е да взима от потребителите на фейсбуук. Феисбуук е мрежа която сама по себе си е доста уникална и ще търпи още развитие. По скоро Twitter трябва да се чувства застрашен. Друг е въпроса че в този си вариант Buzz макар и доста семпъл се получава сложен за употреба. За момента е просто СЕО средство, но не и реална конкуренция на Туитър, .. поне за мен …

  3. Павел каза:

    Google Buzz така и не можа да ме впечатли и не смятам да го използвам!

Добави коментар