Влияние на потребителското поведение върху ранкинга

Задавали ли сте си въпроса ако доста хора кликат на линк към сайта ви в резултатите от търсенето, дали страницата ви няма да се ранква по-добре? Отговорът е НЕ. Тази седмица в редовното си видео от рубриката „Whiteboard Friday“ Ранд Фишкин говори точно по този въпрос, който се е превърнал в нещо като мит, че търсачките използват CTR в алгоритъма си за показване на резултатите. Гледайте видеото и ще разберете защо не си струва да си правим усилия за подобни недаващи резултат действия.

Впрочем не знам каква е причината от SEOmoz да спрат да качват клипчетата си във Vimeo, вероятно са решили да пробват стратегията с видео на собствен сървър и оттам повече линкджус към техния сайт.

Етикети: , , ,

Сподели SEO Lex

март 26th, 2010

5 коментара to “Влияние на потребителското поведение върху ранкинга”

 1. MacTeP каза:

  Друг въпрос е обаче дали не се гледат при раздаването на наказания 🙂

 2. Христо каза:

  То това не може да се постави и под съмнение, почти със сигурност го правят. 🙂

 3. Фена каза:

  Не смятам, че дават и наказания за това 🙂

 4. Павел каза:

  Кликането върху линкове към моя/твоя сайт не влияе наистина, но това е само част от потребителското поведение. А какво ще кажете за коментарите в даден блог/сайт? Коментарите също са потребителско поведение и е възможно да влияят на ранкинга….?!

 5. Zaya каза:

  И според мен си влияе 🙂 Не случайно Google са го загатнали в GWT, като показват според позицията какъв CTR прави сайта 🙂 Не ми се вярва това да е само информативно, но може и да греша 🙂

Добави коментар