Google Webmaster Tools или новата SEO централа

Тази седмица от Google обявиха няколко подобрения в Google Webmaster Tools. С нововъведените SEO данни за всеки сайт Webmaster Tools се превръщат в своеобразна SEO централа за уебмастъри и оптимизатори.

Google представя графично вече не само ранкинга за определени ключови думи, но и кликрейта (CRT).

С какво може да ни помогне това представяне? Посредством графиката лесно бихме могли да анализираме качеството на заглавията и описанията, които ползваме за нашите страници. Ако някоя страница примерно заема 1во място в Google, но отчита малко кликове, вероятната причина се крие в неподходящо написани мета данни.

GWMT CTR

Етикети: , , ,

Сподели SEO Lex

април 17th, 2010

6 коментара to “Google Webmaster Tools или новата SEO централа”

 1. MacTeP каза:

  Определено е много полезна новата екстричка. Аз лично и се зарадвах, защото с нея много по-лесно ще може да се следи дали даден title е добър и ясно написан.

 2. Анонимен каза:

  На мен пък не ми се нрави чак толкова. Преди си беше като списъче по тази думичка си на това и това място. Сега кликни тук кликни там да отвориш и пак не става ясно. хубаво е да го има и кликрейта но като го сравнявам със статистиките май послъгва нещо.

 3. Ники каза:

  Интересно. Аз обаче като цяло не съм много доволен от данните в webmaster tools. Забелязвам че изобщо не са точни и доста се разминават. Не говоря за тази нова добавка, а като цяло за webmaster tools.

  А и аз спрях да го използвам вече, както и всички услуги от google. Някак си цялата гугълизация не ми допада много. А и вероятно от гугъл намаляват важността на линковете между мои сайтове.

 4. Димитър каза:

  Скоро ще има ли пр ъпдейт?

 5. Георги каза:

  Първо място кликаемост само 16 % възможно ли е и на какво се дължи на неподходящо описание или? Аз мислех, че процента там се доближава до поне 90

 6. Zaya каза:

  За 7-ма позиция, по една доста търсена дума, как ви се струва 11%?

Добави коментар