Google отговаря на въпроси

В официалния блог на Google бе обявено, че занапред Google ще отговаря директно на някои въпроси, а новата функционалност може да се тества вече live в google.com.

Преди около година в Google Labs беше представен Google Squared, който е ядрото на новата функционалност. Google ни разкрива например, коя е столицата на България или колко жители има Бургас. В статията са споменати и други примери, които може да тествате – кой е откривателя на телефона, рождени дати на известни личности или кога е премиерата на даден филм.

столица на България

Поради проминентното показване на отговора на подобни въпроси, новата функционалност вероятно ще открадне трафик на доста страници. Неприятно за някои уебмастъри, но пък доста полезно за търсещите директен отговор.

Етикети: , , ,

Сподели SEO Lex

май 18th, 2010

8 коментара to “Google отговаря на въпроси”

 1. За добро или лошо – това е бъдещето. Питаш търсачката и тя ти отговаря. Ако случайно не намери отговора, тогава те праща на някоя страница да си го търсиш. С времето обаче въпросите без птговори ще стават все по-малко.

  Всичко идва от семантичния уеб, базиран на XML.

 2. MacTeP каза:

  Пак убиха бизнеса на доста народ 🙂

 3. Ники каза:

  МасТеР, и аз точно това си мисля. На края май няма да трябва изобщо да се влиза в нашите сайтове. Но какво да се прави, ще се приспособяваме някак. Да не секваме развитието.

 4. Zaya каза:

  Е то ние и да искаме няма как да го секнем 🙂 Иначе идеята е много-добра и ще видим как ще бъде реализирана 🙂

 5. Христо каза:

  Умен Гугъл 🙂 Обаче според мен това е асоциация от статията в Wikipedia и е напълно автоматизирано 🙂

 6. magi каза:

  iskam da si imstaliram google brain ama ne znam kak ako nqkoi znae neka mi piwe na e maila koito e traikovka303@abv.bg

 7. oleg tonkarov каза:

  Ами ако некои напише глупости за тебе как се изтриват какво нема да работиш щото некъв тапанар искал сичко да е наред или спамаджиски глупости саитове работещи с цел как да го кажа трафик печалба или продават нещо па те хакват или се опитват да се доберът до твоя финансова информация и работа онлаин нема такова нещо това искам да кажа .

 8. martin каза:

  kak da namerq google brain

Добави коментар