Google улеснява верификацията на сайтове

Доста уебмастъри ползват услугите на Google, а едни от най-използваните от тях са Analytics и Webmaster Tools. За ползването и на двете услуги се изисква „потвърждение“ на сайта. Досега верификацията в Webmaster Tools ставаше или чрез поставяне на определен мета таг в сайта или с качване на html файл на сървъра, но от Google са решили да улеснят още т.нар. верификационен процес.

Ако притежавате сайт и сте го верифицирали в Analytics, бихте могли при регистрацията на сайта в Webmaster Tools да „свържете“ акаунта ви с този в Google Analytics, при което верификацията ще се извърши автоматично. Това става посредством тракинг-кода от Analytics, добавен по-рано от вас. Този код обаче трябва да е от „новия тип“, тоест асинхронен.

От Google уверяват, че в акаунта ви в Webmaster Tools няма да бъдат използвани данни от Analytics. Дали това е така можем само да гадаем, но със сигурност досадната верификация е вече малко по-лесна от преди.

Етикети: , , ,

Сподели SEO Lex

август 21st, 2010

8 коментара to “Google улеснява верификацията на сайтове”

 1. Zaya каза:

  Винаги съм се чудил зашо двете услуги са били разделени. За блогер добре са го измислили – регваш си блог и се логваш в GWT, и блога ти вече е валидиран 🙂

 2. elunez каза:

  Те хубаво са го измислили Zaya , но има такива балъми като мен . Акаунта ми с блогове на мейл ( да го наречем A ) , Google TOOLS на мейл Б , аналитикса на мейл В , адсенс на мейл Г , gmail на мейл Д .
  Ако тръгна да местя , да прехварлям , да верифицирам и давам права не знам колко време ще ми отдели 😉

 3. Irgy каза:

  То добре така, че преди ми беше писнало да добавям файлове или мета тагове. Ама вече не им ползвам услугите, само адсенс и чат пат аналитика.

 4. Калоян каза:

  Наскоро ми се наложи – при откриване на нов сайт, да използвам точно тази услуга. Слагаш си „новия“ код от Analytics-а и Webmastera си бута от там. Няма да качваш 20 файла.

 5. Това не го знаех, аз си продължавам по старому.

 6. Калоян каза:

  Сега даже виждам, че автоматично ми добавя блоговете в блогър, които са на един и същ email адрес с Google Webmaster Tools акаунта ми. 🙂

 7. Иван каза:

  Аз все още си го правя с качване на html файл на сървъра:)

 8. Стоян каза:

  Това със свързването на акаунтите в случая е перфектно, но определено преди много се дразнех когато имаш регистрация за youtube и се опиташ да влезеш с нея, обаче получаваш съобщение, че трябва и гугъл акаунт да имаш за да влезнеш в youtube – КОЕТО е вбесяващо

Добави коментар