Кога наказания биват премахнати от Google

Ако ви се е случвало ваш сайт да загуби изведнъж позициите си в Google и не знаете как да процедирате в такъв случай, поредното видео на Мат Кътс може да ви бъде полезно. Интересно уточнение което Мат прави в отговора си е какво да очаквате от разглеждането на вашето искане за ръчна проверка на сайта.

Един от случаите, в които клиентски сайт бе наказан поради дублирано съдържание съм описал тук. В някои случаи наказанието може да не бъде премахнато толкова бързо и за целта е необходимо по-голяма доза търпение или да предприемете по-решителни или крайни стъпки, като например пренасочване на целия сайт към нов домейн.

Сподели SEO Lex

февруари 14th, 2011

48 коментара to “Кога наказания биват премахнати от Google”

 1. Много полезно, май ще искам да ми прегледат сайта отново.

 2. Само не разбрах откъде да пускаме този рекуест за преглед на сайтовете 🙂

 3. Христо каза:

  След логин в Google webmaster tools, отвори този линк:
  https://www.google.com/webmasters/tools/reconsideration

  Оттам си избираш сайта и почваш да мислиш как да им обясниш невинността си. 🙂

 4. Славев каза:

  Когато прекаля с линковете, сайтовете ми редовно потъват в резултатите, но за няколко седмици се връщат на старите си позиции.

 5. Анонимен каза:

  Това видео важи ли и за Sand Box-a на Google ?

 6. Петър каза:

  Сандбоксът е своеобразен термин, обединяващ в сее си страниците извън индекса на търсачката поради различни причини – възраст или наказания.

 7. sng каза:

  Ще има нов преглед на сайтовете ни.

 8. Анонимен каза:

  Благодаря! Наистина полезно видео.

 9. Анонимен каза:

  Видеото е готино! Единствено ми е чудно,дали това се отнася и за Sand Box-a?

 10. А възможно ли е да ти блокират само определена статия и вече да не се класира за ключовите думи които до скоро е излизала на 1ва страница?Това ми се случи тези дни след като пуснах статията в около 50 социалки.Сигурно са ме филтрирали от Гоогле

 11. Йорданов каза:

  Не знам кога, но при мен един уеб сайт не мърда от поне месец-два.

 12. Анонимен каза:

  Щерев, трябва да се внимава с прекаленото линкване или безцелното линкване по социални мрежи, Гугъл следи внимателно това. Иначе видеото безспорно е много полезно, благодаря много 🙂

 13. Анонимен каза:

  А до колко време ти разглеждат жалбата ? И някой имал ли е успехи с това?

 14. Анонимен каза:

  Когато се пракали с линковете, сайта веднага пада надлу, и понякога доста трудно се вдига на предишните позиции, внимавайте с линковете!!!

 15. Алекс каза:

  Важно е да не се прекалява с еднакви като текст линкове.

 16. Боян каза:

  Ще преглеждаме сайтовете .. явно.

 17. Колко линка на ден е допустимото количество, за да сме сигурни, че не сме заплашени от пеналти ?

 18. Христо каза:

  Според Google пеналти за прекален брой страници пуснати наведнъж няма. Важно е какво е качеството на страниците и дали с времето ще успее човек да ги захрани както от самия сайт, така и отвън с достатъчно релевантни връзки.

  @Левон: ако са качествени линкове, не се притеснявай от количеството. На последния SMX в Мюнхен повечето се обединиха около това, че е добре да се миксират нещата, тоест в случая помагат и nofollow линкове от социални мрежи например, стига да са от читави акаунти (говоря най-вече за Туитър).

 19. Е, за предпочитане е линковете да са дофолоу. Иначе има наказание за прекалено много линкове, не знам къде си видял, че няма, поне аз така знам. Ще имаш спад в СЕРП-а най-малкото, спад на PR, може и цялостен бан, зависи…

 20. val4o0o0 каза:

  Незаменима информация, браво на автора!

 21. Димитър каза:

  Мой сайт отиде там, но беше само проба. 8 хиляди спам линка и довиждане. Както се казва язък

 22. Недялко каза:

  Е, Мите, случва се, спокойно 🙂 А защо е отишъл там, какво си направил, ако не е тайна де? Иначе информацията от статията е наистина много полезна, дано и да се осмисли от повечето хора.

 23. Анонимен каза:

  Ще има нов преглед на сайтовете ни.

 24. Абе след панда ъпдейта при гугъл постоянно има изненади.

 25. Анонимен каза:

  А от youtube махат ли наказанията?

 26. Emil каза:

  Преди няколко месеца, трафика на сайта ми се срина и гледам ‘’Внимание този сайт може да причини повреда на компютъра Ви ’’ Поисках преразглеждане от гоогле-то и всичко се оправи, така и не разбрах някои нарочно ли е докладвал сайта като опасен.

 27. Николай каза:

  Нямам опит с наказанията (и добре че :)), но мисля че всички наказания си падат сами. Google не смее да направи много сериозни наказания, те винаги гледат някак всички да са доволни и да им дадат втори шанс. Особено пък тези за много линкове и дублирано си мисля че сами се оправят или след време или след премахване на дублираното.

 28. Интересното е, че след изтичането на наказанието, понякога сайта постига дори по-добри резултати от такива които не са били наказвани.

 29. Мики каза:

  Доста полезно видео. И аз нямам опит с наказания.
  Да и според мен Гугъл имат интерес да дават втори шанс.

 30. Пешко каза:

  А забелязахте ли новото разбъркване на СЕРП-а в Гугъл? При мен има спад на импресиите с над 50 % почти, ужас е 🙁 Дано да се оправи скоро, иначе ще бъде доста тежко, особено за Адсенса….

 31. Симo каза:

  Това видео ми дойде като подарък от Гугъл. Все пак има изцестен опит с наказанията.

 32. Дани каза:

  Готино видео.
  „Когато прекаля с линковете, сайтовете ми редовно потъват в резултатите, но за няколко седмици се връщат на старите си позиции“-Славев и при мен е същото

 33. Анонимен каза:

  Най-добре си е въобще да няма наказания 🙂

 34. Анонимен каза:

  два пъти са ми „наказвали“ сайтове и двата пъти се отървах, първия път ми наказаха сайта заради много съдържание наведнъж, но това е защото модерирах тогава всичко публикувано от потребителите и за един ден добавих 3000 нови страници, на сайт който беше на 2 месеца.
  Втория път беше заради аватар в форума, който представляваше женска гърда с паяк, наказанието беше за AdSense, но пак си заслужава да го кажа, защото може някои от вас да изпати също заради някакви долни аватарчета.

 35. Miroslav каза:

  Здравейте!
  Аз имам следния проблем. Като напиша името на домейна в гугъл и не излиза, а излиза една от страниците ми в сайта. По ключови думи излизах на челни места, а сега ме няма в първите 50, а даже доста по-назад. Бихте ли ми дали някакъв съвет как да опрая нещата. Посещенията ми паднаха с 60-70%

 36. Yanislav Iliev каза:

  Браво!! Изключително полезна статия, сигурен съм, че ще помогне на много хора, дано на мен никога не ми се налага да изпращам сайт за преразглеждане… Успех!

 37. Анонимен каза:

  Много полезно!
  Лично на мен ми се е случвало, мой проект да бъде наказан от Г. от рязко повишаване количеството на външните връзки 🙂

 38. Анонимен каза:

  А на мен ми се е случвало за мой сайт 4 пъти да подавам молба за преразглеждане и 4 пъти да получавам един и същ автоматично генериран отговор. След 4 опита се отказах защото явно въобще не се преглеждат ръчно тези молби. За мен дори това си е чиста заблуда.

 39. Христо каза:

  Напоследък имат напредък в това отношение и старанието на Google е да дава все по-често feedback. Ако наистина имаш основания за преразглеждане, пробвай пак. 😉

 40. Анонимен каза:

  Аз основание имам, но ми писна всеки път да получавам еднакви отговори и за това реших просто да изчакам тъй-като нали уж нямало такова нещо като перманентно наказание. 🙂 Въпреки че вече 9 месеца си останах само с чакането :D.

 41. Анонимен каза:

  То хубаво за преразглеждане на сайтовете, но ми се е налагало направо да го правя сайта от начало, от нулата, бяха ми свалили сайт (сателитен) заради репорт от някой за нежелани съобщения (което не беше вярно категорично), но…единствения начин бе да го направя наново, да махна всички линкове и за преразглеждане и след 2 седмици бе отново там, където си беше 🙂

 42. Анонимен каза:

  Полезно видео, благодаря!

 43. Анонимен каза:

  Много полезна статия! Благодаря!

 44. Dimitar каза:

  Интересна Статия

 45. Stanislav Chochkov каза:

  Много полезно и интересно видео, отлична статия. Да се надяваме, че google ще бъде строг но справедлив и за в бъдеще наложените наказания ще бъдат много по лесни за премахване :).

 46. Анонимен каза:

  Интересно. Точно от извора, както се казва.

 47. Добре- много ми беше полезно и видеото и всичко дискутирано дотук, но не ми стана ясно едно нещо: Как да се предпазим от оптимизатор, който е решил да прави „мръсно“ на даден сайт, който се показва преди неговия?

 48. Славчо Панов каза:

  Ето добра и изчерпателна информация за по-важните алгоритми на Google и как да се предпазим от всеки един от тях: https://goo.gl/3a58jt (на български)

Добави коментар